La solidaritat amb Euskal Herria, a Barcelona, a Sants i a Vilanova i la Geltrú

 

Barcelona

Aquest acte s’ha organitzat conjuntament amb la SEPC de la facultat del Raval. Hi han assistit al voltant de 25 persones. Primer ha parlat Manu Ugartemendia, del moviment de Herriraque ha exposat a partir d’ara com es durà a terme la lluita a favor dels drets dels presos polítics a Euskal Herria.

Seguidament, Kandido Zubikarai, ex-pres, qui des de la seva pròpia vivència ha explicat les condicions que han hagut de patir els presos polítics bascos durant la història, avui en dia com es troben.

Finalment tres joves independentistes han explicat l’evolució històrica de les organitzacions juvenils basques, la dinàmica que van posar en marxa de Gazte bat gehiago ez! per fer front a la repressió salvatge, i com últim breument han exposat la situació actual i quins reptes veuen per al futur pròxim.

Els estudiants oients han mostrat el seu interès, i sobretot han preguntat sobre la situació dels presos, o la immobilitat dels estats espanyol i francès en aquesta situació de canvi que està donant Euskal Herria.

La xerrada ha permès que estudiants catalans coneguin en persona a militants bascos i escoltar les lluites que es duen a terme allà ja ajudat a consolidar la solidaritat recíproca que tenen els Països Catalans i Euskal Herria.

Sants

Dijous 23, convocades per l’Assemblea d’Endavant de Sants i Amics i Amigues d’Euskal Herria, 35 persones han assistit a l’acte celebrat al Casal Independentista de Sants, per escoltar de primera mà la paraula de Herrira, la paraula dels presoners polítics bascos.

Havent intervingut primerament un membre de Rescat, el col·lectiu català de defensa dels militants catalans empresonats per la seva solidaritat amb la lluita del poble basc, i Ignasi Cerdà per presentar el cas de Jordi Grau, militant català empresonat i membre de EPPK, han intervingut posteriorment Manu Ugartemendia que ha presentat la nova organització Herrira, explicant els seus objectius a curt i mitjà termini, per aconseguir portar als presoners malalts amb la màxima immediatesa possible.
Ha finalitzat l’acte Kandido Zubikarai, explicant les seves vivències de 22 anys i mig empresonat en diverses presons de l’estat espanyol, havent-se-aplicat l’anomenada “doctrina Parot” igual que d’altres militants bascos.

Vilanova

Així mateix, l’endemà, divendres 24, a Vilanova i la Geltrú (Garraf), en un acte organitzat per l’Ateneu Vilanoví i Amics i Amigues d’Euskal Herria i amb el suport de la Candidatura d’Unitat Popular de la població, presentat per Jordi d’Amics i Amigues d’Euskal Herria, s’ha repetit el mateix esquema de presentació de l’organització Herrira, per part de Manu Ugartemendia, i posteriorment, l’ex-pres Zubikaraiha fet un breu recorregut per tota la legislació d’excepció ordida per l’estat espanyol per intentar acabar amb el sector més colpejat del Moviment d’Alliberament Nacional Basc, el col·lectiu de presoners polítics bascos. L’acte al qual han assistit unes 35 persones ha finalitzat amb un torn de preguntes dels assistents a aquests en què s’ha incidit sobre els objectius més immediats de l’Acord de Gernika, així com en les expectatives posades en el nou escenari polític

 

 


%d bloggers like this: