La 6a setmana de solidaritat amb Euskal Herria també al Sud dels Països Catalans

La sisena setmana de solidaritat amb Euskal Herria que duia per lema “ És temps de solucions : llibertat i autodeterminació per Euskalherria “ organitzada per l’organització internacionalista basca Askapena i Amics i amigues d’Euskalherria, se celebrava al País valencià el passat cap de setmana organitzada per Endavant-Osan.

El divendres dia 24, Fran Balda i Nagore Garcia, dos dels portaveus nacionals d’Herrira, la nova organització basca a favor dels drets dels presos polítics, visitaven en Casal Jaume I de Gandia acompanyats per 30 persones, entre simpatitzants i militants d’Endavant de la Safor.
Al dia següent, el dissabte 25, els companys bascos participaven de la multitudinària manifestació als carrers de València en contra de les retallades en l’educació i per una educació pública de qualitat i en valencià. A poqueta nit, la segona xarrada a terres valencianes es realitzà a la Societat coral El micalet de València amb unes 40 persones i tenint en compte que la manifestació no havia acabat encara.

Els membres d’Herrira van usar un parell de videos a les xarrades sobre la multitudinària marxa a Bilbo el passat 7 de Gener a favor dels presos polítics bascos organitzada per “ Egin dezagun bidea “ i unes dades sobre la greu situació dels presos i exiliats i la falta dels seus drets més fonamentals per demostrar-nos el recolzament que té este col.lectiu i les reivindicacions i objectius de la seua organització. Este nou moviment nacional, popular, ampli i plural va nèixer després de 2 mesos de debats ens els barris, pobles i ciutats barri i fins aconseguir més de 130 Herribilgunes o assemblees locals. Una organització que pretén buscar complicitats i ajuntar esforços amb diferents agents socials, polítics, culturals, sindicals i demés i que acompanyada per l’actual temps polític que viu Euskalherria i el recolzament internacinal, lluitarà per desactivar la injusta política penitenciària dels estats espanyol i francés i les mesures d’excepció i la dispersió cap al col.ectiu de presos polítics bascos i exiliats.
Mitjançat la mobilització social que tindrà en el proper 19 de Maig la primera mostra de solidaritat i de força a les places de tots els barris, pobles i ciutats d’Euskalherria l’organització vol aconseguir el seu objectiu final : la amnistia total dels 665 presos polítics i la tornada a casa dels exilitats.

El dissabte a la nit se celebrà a l’Ateneu Arrels de Beniarrés una xarrada i un sopar solidari a favor del pres polític basc-català i veí de Guadassuar, Jordi Grau on van acudir 20 persones i que organitzava El rogle, CAJEI, i Endavant-OSAN.
El comité de suport a Jordi Grau estigué present a les xerrades d’Herrira de Gandia i València amb una parada de material solidaria amb el pres i amb informació sobre el seu cas i convidà als assistents a la ja tracional calçotada antirrepressiva que se celebrarà el 17 de Març al Racó de la Corbella dintre de les 10 Falles populars i combatives de la Ciutat de València.


%d bloggers like this: