Comunicat de Rescat davant la detenció de Jordi Grau Año

Aquesta setmana hem tingut coneixement de la detenció i empresonament d’un militant català, a Euskal Herria. La detenció per part de la Ertzaintza, a finals de gener en base a unes proves que inculparien a Jordi Grau Año, en la col·locació d’un explosiu casolà a una seu bancaria, l’any 2006. La detenció i cobertura informativa, ja va ser motiu d’un comunicat del col·legi de Periodistes de Catalunya, on instava a al gremi a respectar la presumpció d’innocència d’en Jordi.
En Jordi, nascut als Països Catalans l’any 1979, va marxar a viure a Euskal Herria fa deu anys, on ha participat en multitud d’activitats polítiques i socials que han merescut el seu reconeixement i solidaritat del seus veïns quan l’han detingut.
Des dels Països Catalans, Rescat afronta aquest nou empresonament, amb més solidaritat, amb en Jordi i la seva família, que en aquests moments difícils. Denunciant d’una banda el tracte rebut a comissaria on ens consta el seu testimoni de maltractes, i un cop més denuncia de la dispersió penitenciaria, doncs actualment en Jordi resta empresonat a la presó madrilenya de Soto del Real, lluny de la seva residència actual, lluny de la seva família.
En els propers dies , Rescat estudiarà detingudament el seu cas i veurem quina és la millor manera de plantejar la solidaritat, vers el Jordi i la seva família. Un cop més, i ara més que mai, en una conjuntura política favorable a la pau i a la solució política del conflicte que enfronta els estats Espanyol i Francés amb Euskal Herria, la via de la repressió sembla ser l’única possible per aquells interessats en perpetuar el conflicte enlloc de solucionar-lo.
Per una solució dialogada al conflicte polític a Euskal Herria, prou tortura, prou dispersió, llibertat presos i preses polítiques.AMNISTIA.
Llibertat Jordi, Marina i Lola!
Rescat, Països Catalans, febrer 2011

Anuncis

%d bloggers like this: