Comunicat de la Lola en motiu de l’11 de setembre

Com cada any, una de les preses polítiques de Rescat escriu un comunicat en motiu de l’11 de setembre. Aquest és el comunicat que va escriure, enguany, la Lola.

Salut companys i companyes!

M’adreço a vosaltres en aquest dia de tant significatiu com és la nostra Diada Nacional, en la que reivindiquem els nostres drets nacionals i les nostres llibertats, per recordar i homenatjar a tots aquells que ja no són amb nosaltres i que van lluitar per construir una societat catalana on l’horitzó era, i és, l’alliberament, l’assoliment de la llibertat i el socialisme. Aquests eren els somnis del Gustau Muñoz, que als seus 17 anys va ser assassinat, l’11 de setembre, per les forces d’ocupació espanyoles, i per aquests somnis els que som aquí aquest dia ens ajuntem, lluitem i ens mobilitzem.

Els temps que li van tocar viure i lluitar a en Gustau no eren temps fàcils, i els que ara vivim nosaltres tampoc ho són. Abans i ara ens trobem amb una “esquerra” que ja ni reconeixem, per les diverses renúncies ideològiques que ha fet i amb una maquinària poderosa d’alienació i manipulació. Estem vivint una època de despolitització i banalització de la realitat que només amb la lluita, amb el compromís, la mobilització i l’organització podrem fer front per conquerir aquests somnis d’en Gustau, d’en Xirinachs i de tants i tants companys i companyes que ho van donar tot pel seu poble.

No estem sols per conquerir aquests somnis, arreu del món dones i homes es rebel·len i lluiten per una terra lliure. Tots aquests homes i dones no volen viure com a espectadors veient per televisió la repressió i la barbàrie dels poderosos, sinó que volen ser protagonistes d’una societat lliure, justa i solidària.

Al costat nostre tenim l’exemple d’un poble viu que manté la seva dignitat i lluita per unes reivindicacions molt semblants a les nostres, un poble rebel com el nostre que és Euskal Herria i amb el qual els catalans ens solidaritzem avui i sempre.

Honor a tots i a totes les que han mort per la nostra terra en la seva lluita per la independència i el socialisme!

Un record i un reconeixement pels presos i les preses polítiques catalanes: en Diego, la Laura, el Zigor i la Marina pel seu compromís vers el seu poble!

Una abraçada ben dolça!

Des de la presó d’Àvila faig una crida a la revolta i a la solidaritat!

LOLA LÓPEZ RESINA

Presonera política catalana i militant d’ETA

Anuncis

Una resposta to “Comunicat de la Lola en motiu de l’11 de setembre”

  1. BOLTXE » Blog Archive » Comunicat de la Lola en motiu de l’11 de setembre Says:

    […] / 09 / 2008 https://rescat.wordpress.com/2008/09/18/comunicat-de-la-lola-en-motiu-de-l11-de-setembre/ […]

Els comentaris estan tancats.


%d bloggers like this: