Judici a la Marina Bernadó

La catalana Marina Bernadó serà jutjada a París els propers dies 15, 16, 17, 22, 23 i 24 de setembre.
Arran de les detencions, a Barcelona, el gener i l’agost del 2001, de diversos militants d’ETA, la Marina va ser acusada, en declaracios extretes sota tortura, de col.laborar amb el Comando Barcelona de l’organització armada.
Detinguda el novembre del 2006 a l’Estat francès i resta empresonada des de llavors a la presó parisenca de Fleury Merogis a l’espera de judici i, de moment, sense una acusació clara.
Aquest judici, però, no forma part del sumari que es va derivar de la seva detenció ni està relacionat amb el Comando Barcelona d’ETA sinó que se l’acusa de delictes de falsedat en documents públics i privats, tampons… tot en relació amb una “empresa individual o col.lectiva tenint per finalitat pertorbar greument l’ordre públic per la intimidació o el terror”. Se l’acusa també de robatori i extorsió, delictes que s’imputen quasi automàticament a totes les persones imputades a l’Estat francès en relació a l’organització ETA partint del supòsit que els diners utilitzats provenen de l’anomenat “impost revolucionari” i els materials, de robatoris.

Una resposta to “Judici a la Marina Bernadó”

  1. Prozess gegen Marina in Paris « Free Marina Says:

    […] Quelle: Rescat […]

Els comentaris estan tancats.