1 de febrer: judici a la Lola a l’Audiència Nacional

COMUNICAT DE RESCAT PELS JUDICIS A L’AUDIÈNCIA NACIONAL CONTRA LA LOLA.

El proper divendres, dia 1 de febrer, la militant i companya de Rescat presa política catalana Lola López començarà a ser jutjada a l’Audiència Nacional de Madrid per diverses causes pendents que tenia a l’Estat espanyol i per les quals fou extradida des de l’Estat francès el passat mes de juliol de 2007.

Actualment es troba a la presó de Soto del Real, a Madrid, on estarà fins que es realitzin tots els judicis que hi ha previstos (uns vuit) i un cop es coneguin les sentències tornarà a ser extradida a l’Estat francès per acabar de complir la condemna que li fou imposada i que recordem és de 35 anys (17 i 18 anys per dues causes diferents).
En el supòsit de que la Lola complís tota la condemna a l’Estat francès posteriorment seria de nou extradida cap a l’Estat espanyol per complir les condemnes que li hagin estat imposades. Així doncs es tractaria d’una cadena perpètua repartida entre dos Estats però que haurà de ser complerta íntegrament.

Des de Rescat volem denunciar les condicions en què s’ha produït l’extradició des de l’Estat francès a l’Estat espanyol mitjançant el ja cèlebre sistema de les extradicions “Express” que vulneren tots els drets de la persona presa i el deixen en estat de total indefensió davant els tribunals d’excepció com ara l’Audiència Nacional espanyola.
Denunciem també la falta de garanties processals en aquests tipus de judicis a l’Audiència Nacional ja que considerem que, com a hereva del famós Tribunal de Orden Público (TOP) del franquisme, vulnera tots els drets de les persones preses sota la seva jurisprudència i en aplicació de la Llei Antiterrorista.

Exigim l’immediat reconeixement de l’estatus polític dels i les preses, el seu reagrupament com a col·lectiu polític, la seva validesa com a agents polítics actius en la resolució del conflicte i la seva posterior Amnistia.

LLIBERTAT PRESOS I PRESES POLÍTIQUES CATALANES!!!

30 de gener del 2008
RESCAT

Anuncis

%d bloggers like this: