Unes 30 persones feliciten a la Laura pel naixement del seu fill a les portes de l’hospital

Dissabte al vespre, amb uns dies de retard, va nèixer el fill de la Laura i en Diego. En espera de l’imminent part, la Laura feia ja uns dies que es trobava a l’hospital penitenciari de Terrassa.

Ahir dimarts, des de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa es va convocar una concentració a les portes de l’Hospital, per felicitar a la mare i per seguir exigint la seva llibertat i la de la resta de presos.

Des de Rescat aprofitem també per enviar una calurosa abraçada al Diego, a la Laura i al nouvingut Dídac.

+ crònica de la concentració, comunicat de SAT i més fotografies

Crònica de la Concentració:

Eren casi dos quarts de dues del migdia quan diverses persones s’han anat concentrant al parquing de l’hospital de Terrassa. Quan eren aproximadament unes trenta persones s’han desplegat dues pancartes o­n es llegia:”Benvingut Dídac, una raó més per seguir lluitant” i “6 anys segrestada per l’estat no en fan oblidar, llibertat preses polítiques”. I s’han repartit fotografies dels presos polítics: del Diego,marit de la Laura i pare del Dídac, del Zigor,de la Laura, de la Lola, de la Marina.
Acte seguit s’ha marxat cap a la zona de l’entrada del Mòdul penitenciari. Just davant de les portes hi ha un parquing privat o­n hi havia un furgó i varis cotxes de mossos d’esquadra, amb tot d’agents desplegats que impedien l’entrada a aquest espai reservat i la concentració s’ha hagut de fer a continuació.
S’han repartits comunicats o­n es denunciava els 6 anys d’empresonament-segrest que porta la laura i es recordava la seva detenció i les condicions de vida a la presó. També és felicitava al Laura i al Diego pel naixement del seu fill Dídac i es demanava la llibertat de tots els i les preses.
Des d’un megafon s’han fet crits i càntics de suport durant tota la concentració.
Finalment s’ha llegit el comunicat que s’havia repartit i s’ha desconvocat l’acte, moment en el qual s’han llançat dos petards a mode de cloenda.
Quan la gent es disposava a anar cap al cotxes una fila d’agents antidisturbis s’ha apropat i han agafat un noi per identificar-lo sense donar cap motiu, suposadament s’havien espantat amb els petards. Després de tornar-li la documentació i quan la gent ja marxava definitivament, han aturat dos cotxes més de persones assistents a la concentració i els han identificat i han registrat els cotxes durant casi una hora.

Comunicat de SAT

6 ANYS SEGRESTADA, TOT I AIXÍ, LA LAURA JA ÉS MARE !!!

Ja fa sis anys que la nostra companya Laura va ser segrestada per l’estat capitalista espanyol. Va ser la matinada del 24 d’agost del 2001 quan tornava de les festes alternatives de Sants. En arribar a Terrassa la guàrdia civil l’esperava al seu pis, la van detenir, li van posar una caputxa al cap i la van introduir en un cotxe que la va conduir directament a les dependències de la guàrdia civil de Madrid. Allí va estar durant cinc dies sotmesa a maltractes i tortures, tant físiques com psicològiques, que li van provocar greus ferides i seqüeles.

La Laura va ser detinguda per ordre de l’Audiència Nacional, institució hereva del “Tribunal de Orden Público” franquista que es dedicava a perseguir la dissidència política a la dictadura. Va ser detinguda en aplicació de la Legislació Antiterrorista, una llei que vulnera els drets més elementals de la persona, que permet de dos a cinc dies d’incomunicació, que empara les tortures,…Una llei que ha estat denunciada per organismes estatals i internacionals tant de juristes com de defensors dels drets humans.

Després de declarar davant del jutge i denunciar les tortures patides va ingressar a la presó de Soto del Real a Madrid. Va ingressar en règim de F.I.E.S., un règim excepcional d’estricte control. Amb les comunicacions intervingudes, separat de la resta de preses, les visites restringides,.. També se li va aplicar la mesura il·legal de la dispersió, consistent en mantenir la presa lluny del seu lloc d’origen i entorn social, i anar-la traslladant contínuament. En aquest periple la Laura ha passat per més d’una presó de Madrid, per Còrdova, per València, per Múrcia, amb tot el que comporta per amics i familiars, a part dels problemes que li comporta a ella adaptar-se a cada nova presó.

Tot i aquests anys de dur segrest la Laura s’ha mantingut ferma, ha mantingut el contacte amb la gent que lluitem des de fora, moviments socials, antirepressius, festes alternatives,… I també s’ha mantingut en lluita a dins de la presó, relacionant-se amb altres presos per motius polítics, i participant en campanyes de denúncia de la seva situació i de les condicions a les que els sotmeten dins la presó.

La seva vida a presó tampoc li va impedir que comencés una relació amb el pres polític Diego Sánchez, amb el qual es va casar al 2004. A finals del 2006 la Laura es va quedar embarassada. Aquest mes d’agost del 2007 la Laura va ser traslladada de la presó de Can Brians al mòdul penitenciari de l’Hospital de Terrassa degut a la proximitat del part. Finalment al vespre del dissabte 20 d’agost va néixer em Dídac, amb 3,6 quilos i sense cap complicació al part.
Des de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa volem felicitar a la Laura i al Diego pel naixement del seu fill, i seguim denunciant la seva situació de segrest per part de l’estat capitalista espanyol. Volem els i les preses al carrer i les volem ja!! Perquè la lluita és l’únic camí!!! No ens faran creure!!!

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa. Agost 2007.

Més fotografies de la concentració aquí i aquí.

Anuncis

%d bloggers like this: