Comunicat: trasllat de a Lola i propera extradició

Comunicat de Rescat davant la imminent extradició de la Presa Política Catalana Lola López.

El passat dia 6 de juliol la presa política catalana Lola López Resina fou traslladada de la presó de Rennes a la de Fresnes (París) i en els propers dies suposem que es farà efectiva l’extradició cap a Madrid, a la presó de Soto del Real.
Aquesta ordre d’extradició es fa efectiva després que la Lola fos jutjada i condemnada a l’Estat francès i complint els acords als que varen arribar l’Estat espanyol i francès pels quals els presos i preses polítiques condemnades a l’Estat francès puguin ser extradides temporalment a l’Estat espanyol per a ser jutjades per les causes pendents que aquí tinguin, evitant així que els delictes puguin prescriure amb el pas dels anys.
En principi, i segons els acords als que varen arribar els dos Estats, la Lola podria estar-se sis mesos, prorrogables a nou, a l’Estat espanyol fins que sigui jutjada, tot i que a la pràctica ja són molts els casos en que l’estada supera l’any abans no tornen a traslladar el pres/a a l’Estat francès per acabar de complir la condemna que tenen pendent allà (que recordem que en el cas de la Lola és de 35 anys).
Des de Rescat volem denunciar la falta de garanties democràtiques i de respecte als drets humans que suposen les extradicions que s’efectuen cap a l’Estat espanyol.
Denunciem també la indefensió jurídica a què s’enfronta la presa política catalana Lola davant un tribunal d’excepció com és l’Audiència Nacional, hereva directa del Tribunal del Orden Público del franquisme, i la farsa en què es convertirà el seu judici.
Recordar que les vulneracions dels drets humans a l’Estat espanyol segueixen més vigents que mai tal com denunciava fa uns dies el Relator de l’ONU per la Prevenció de la Tortura en el seu informe anual.
Volem mostrar el nostre suport i solidaritat envers la Lola i animar-la a continuar endavant amb la lluita!

LLIBERTAT PRESOS I PRESES POLÍTIQUES CATALANES!!
RESCAT, col·lectiu de suport als presos i preses polítiques catalanes.
Barcelona, 08 de juliol de 2007.

Anuncis

%d bloggers like this: