17 d’abril, dia internacional de suport als presos i preses polítiques.

 

Any 2007, Segle XXI.

L’existència al món de presos i preses polítiques és un fet innegable tot i els esforços dels diferents Estats del planeta per fer-los invisibles per a la resta de la societat.

Als EEUU, a Palestina, a Mèxic, a Turquia també al Marroc a Colòmbia o al Perú ; hi ha gairebé tants exemples com països existeixen al planeta. A tots ells hi ha presos i preses polítiques que mantenen la seva lluita tot i les limitacions a les que són sotmeses en presons d’extermini d’arreu del Món.

I no cal anar tant lluny per trobar exemples de presos i preses polítiques; a Europa també n’hi ha; comunistes a Itàlia o Alemanya, anarquistes a Grècia o Holanda, independentistes bascos, catalans o gallecs a l’estat espanyol i francès que de fet són qui aglutinen el nombre més alt de presos i preses polítiques d’Europa.

Als Països Catalans tenim els casos del Zigor, la Laura, el Diego, la Lola, la Marina i el JuanRa, presos i preses polítiques catalanes de Rescat que ja fa temps que varen ser empresonades i dispersades en presons de l’Estat espanyol i francès pel seu compromís i solidaritat i que defensem des de Rescat.

A tots i totes elles tampoc se’ls reconeix l’estatus de presos i preses polítiques tot i ser tractades per les Institucions Penitenciàries com a preses “d’especial seguiment” i patir un règim penitenciari molt més restrictiu i punitiu. Intenten amb això desestructurar el col·lectiu i invisibilitzar-lo de cara a l’exterior intentant invisibilitzar també el conflicte polític que els ha dut a la presó.

És per això que des de Rescat volem aprofitar aquest proper 17 d’abril per donar veu als presos i preses polítiques catalanes i reivindicar l’estatus de pres i presa política per a tots i totes les companyes que a hores d’ara compleixen condemnes imposades per tribunals i jutges al servei del capital, aquí i arreu del Món.

Ens solidaritzem amb tots els companys i companyes que segueixen amb la lluita des de les presons de tot el planeta i molt especialment amb la Núria Pórtulas, companya detinguda i empresonada el passat mes de febrer a Sarrià de Ter (Girona). Així com amb la resta de companyes llibertàries que també resten empresonades, dispersades i aïllades.

VISQUIN ELS PRESOS I PRESES POLÍTIQUES DEL MÓN!

LLIBERTAT PRESOS I PRESES POLÍTIQUES CATALANES!

RESCAT- COL.LECTIU DE SUPORT ALS PRESOS I PRESES POLÍTIQUES CATALANES.

Anuncis

%d bloggers like this: