Torà: Campanya contra l’arxivament de la querella per tortures.

A continuació publiquem un escrit que esn arriba des del grup de Suport al jove de Torà i del que ens demanen que en fem difusió.
Fent una mica de memòria, l d abril del 2003 en Jordi va ser detingut sota la Legislació Antiterrorista.
Després del període d incomunicació en dependències dels Mossos d Esquadra va haver de ser ingressat a la UCI de lHospital de Lleida. Durant el seu ingrés se li realitzaren unes anàlisis en què es detectà presència d amfetamines a lorina. Criteris mèdics estableixen que la permanència de dita substància en orina oscil·la entre les 48 i les 72 hores, però en Jordi feia més de 96 hores que es trobava retingut i incomunicat sota custòdia dels Mossos d Esquadra, fet que demostra que no se les podia haver pres amb
anterioritat a la seva detenció.
Davant d aquestes evidències la familia del detingut va interposar una querella per tortures a la que posteriorment shi va sumar lassociació Memòria contra la Tortura com a acusació popular.Instruir un judici en que els encausats formen part de les forces de lordre no és plat de bon gust per a cap jutge, com ho va demostrar un primer arxivament de la querella el 26 de maig del 2006 a càrrec de la jutgessa Maria Gemma Luengo. Un posterior recurs interposat a lAudiència Provincial de Lleida va dictaminar que el cas calia seguir sent investigat. Però el passat mes de febrer del 2007, el nou jutge que socupava del cas -Jordi Guasch Vilalta- al jutjat d instrucció número 2 de Lleida, ha procedit a un nou arxivament de la querella sense atendre a lanterior disposició de lAudiència Provincial i amb uns arguments absolutament mancats de fonaments jurídics.
Ens trobem de nou on érem fa gairebé 4 anys quan es va interposar la querella per tortures. Durant aquest temps s’han fet accions i actes de suport i denúncia, es tenen 26 mocions d ajuntaments catalans i unes 700 signatures denunciant larxivament i demanant la investigació i esclariment dels fets. Però sembla que res no és suficient perquè no interessa ni el més mínim jutjar el que va passar.

Per tot l’exposat us convoquem als següents actes:

Dimecres 14 de març a les 12’30h. Als jutjats de Lleida
Entrega de signatures de suport al reobriment de la querella

Divendres 16 de març, Pavelló de l’antic mercat de Tàrrega, Pça Nacions
A les 19h Taula Rodona amb:
Jordi Vilaseca, imputat en el cas
Marti Majoral, membre d’Alerta Solidaria
Ramón Piqué, Ass. Memòria Contra la Tortura

A continuació: Lluís Llach, Diego Paqué, Lo noi del cirerer, Meritxell Gené, Comandante Rock, La Fera.

Més informació:

justiciatora@sindominio.net

http://www.justiciatora.net

Anuncis

%d bloggers like this: