24 de febrer. Jornada d’accions descentralitzades contra la tortura.

Reproduïm aquesta informació de les Assemblees de Suport al Jove de Torà.

El proper dissabte 24 de febrer el col·lectiu de suport al jove de Torà, convoca als col·lectius, associacions i tota la gent en general, a una jornada d’accions descentralitzades per mostrar el rebuig al recent rearxivament de la querella per tortures.
Fent una mica de memòria o per qui desconegui els fets, l’1 d’abril en Jordi va ser detingut sota la Llei Antiterrorista, després de la incomunicació a les comissaries dels Mossos d’Esquadra va haver de ser ingressat a la UCI de l’Hospital de Lleida. Durant el seu ingrés se li realitzà unes anàlisis a l’orina que el dia 5 d’abril donaven positiu en amfetamina. El dia 6 la presència d’aquesta substància, en unes noves anàlisis realitzades, havia desaparegut. Davant d’això es va interposar una querella per tortures a la que s’hi va sumar Memòria contra la Tortura com a acusació popular (més informació a: www.justiciatora.net o www.suportponent.net).

A principis de febrer del 2007 s’han rebut noves notícies respecte a la querella per tortures. Aquesta havia estat arxivada per la jutgessa Maria Gemma Luengo el 26 de maig del 2006 però es va interposar un recurs a l’Audiència Provincial de Lleida que aquesta va resoldre en favor del desarxivament i la investigació. El jutge Jordi Guasch Vilalta, actualment titular del jutjat d’instrucció nº 2, ha decidit ignorar a l’Audiència i procedir a un nou arxivament sense dur a terme totes les diligències que li demanava realitzar l’Audiència i amb una manca absoluta de fonaments jurídics.

Davant d’aquests fets la querella per tortures es troba de nou gairebé on era fa més de 3 anys quan es va interposar la querella per tortures. Durant aquest temps s’han fet accions i actes de suport i denúncia, es tenen 26 mocions d’ajuntaments i unes 700 signatures denunciant l’arxivament i demanant la investigació i esclariment dels fets. Però sembla que res no és suficient perquè no interessa ni el més mínim “jutjar” el que va passar.

Ara no és moment de rendir-se. Tant el jove de Torà, que va ser torturat a mans dels Mossos d’Esquadra i de la brigada d’informació de la policia nacional, com tota la gent individual i de col•lectius que li donen suport volen anar fins on calgui per no permetre que la tortura, habitual a les comissaries, es pugui seguir realitzant amb total impunitat.

Per això, el dia 24 de febrer necessitem el suport de totes, persones i col·lectius, perquè només la pressió i la solidaritat pot fer que la justícia investigui i no pugui seguir arxivant sense cap argument ni motivació.

(Jornada d’accions descentralitzades el dissabte 24 de febrer. Caldria realitzar fotos i una crònica. A part de difondre-les pels mitjans que cregueu necessaris, ens les feu arribar a: justiciatora (at) sindominio.net per poder difondre-les des d’allí).

Prou tortures! Prou impunitat!

Anuncis

%d bloggers like this: