Presentació del llibre: Tornarem a Lluitar

Des de Rescat tenim la satisfacció de presentar-vos aquest nou llibre, recent sortit d’impremta, els beneficis del qual aniran destinats al suport dels i les preses polítiques.

una de les il.lustracions del llibre

Pròleg del llibre

Quan l’autor es va posar en contacte amb nosaltres per ensenyar-nos aquest llibre i explicar-nos la proposta d’editar-lo i destinar els beneficis a Rescat, de seguida ens va semblar una bona idea. Quan vam anar a València, i després d’un dinar (i els successius cafès) de més de 4 hores, mirant els dibuixos, repassant aquesta part d’Història recent del nostre país, explicant records i batalletes de totes les manis on havíem estat, de tots els cartells que havíem vist, del que coneixíem i del que descobríem per primera vegada… vam veure claríssim que era una molt bona idea publicar aquest llibre. Era una bona idea, interessant, bonica i útil.

Aquest tipus de gestos són els que han permès que Rescat tirés endavant, que estiguem a punt de celebrar els 6 anys d’existència. La solidaritat de tanta gent i tants col.lectius que al llarg d’aquests anys ens ha donat suport i ha treballat al nostre costat és la nostra millor eina. Des dels col.lectius que cada any organitzen marxes de torxes o xerrades, o els que ens demanen gots per als concerts fins a la persona que escriu una carta a un pres o participa en una manifestació, d’alguna manera totes formen part de Rescat. I és que la solidaritat, i també la lluita per la llibertat dels presos i preses és cosa de totes nosaltres. És per això que agraïm a l’autor aquesta iniciativa, però també ho aprofitem per agraïr-vos a tots i totes vosaltres, els que heu comprat el llibre i els que heu estat partíceps d’aquesta lluita altres vegades, el suport, l’esforç, la solidaritat.

Assemblea de Rescat.
Barcelona, novembre del 2006.

Ressenya (que publicarem al futur Llibertat)

Tornarem a lluitar!

Després de mirar-se el llibre Tornarem a lluitar, un se’n adona fins a quin punt el treball antirepressiu ha estat present a l’agenda independentista des de, almenys, les tres últimes dècades. Tot i que el llibre d’en Roger Ferriols només ha pogut ser testimoni d’una part molt minsa de les fites del moviment independentista des de finals de la dècada dels seixanta, es constata com els cartells, manifestacions, proclames i discursos on les i els nostres presos polítics han estat present, ha gaudit, afortunadament, d’una presència constant.
Aquesta obra, en qualsevol cas, destaca per les seues peculiaritats. En primer lloc perquè no és freqüent trobar un llibre d’il·lustracions sobre l’independentisme i menys encara que siga testimoni de la seua història. Com peculiar ho és també el fet que des de la portada fins al final del llibre tot sembla haver passat per les mans del seu autor. I no és que ho semble, és que ha estat d’aquesta manera!. Ferriols, de manera conscient ha volgut prescindir de la tipografia d’impremta i els textos que acompanyen les il·lustracions han estat també transcrits manualment (el que, malgrat que sorprenga a primera vista, a la llarga segurament serà agraït pel lector).
L’estructura del llibre és ben senzilla: 150 làmines que representen algunes de les fites més importants de la història de l’independentisme català. Imatges que, a més, han quedat gravades a la retina dels que, d’una o altra manera, hem formar part i contribuït a aquesta lluita. I com que no pot haver acció sense reflexió o pràctica sense teoria, cadascuna d’aquestes làmines és contextualitzada amb l’acompanyament d’un breu text. Perquè tampoc no podem oblidar que el moviment independentista, com la resta de moviments revolucionaris del món, ha estat fructífer en l’edició de textos formatius, informatius i també propagandístics. Tornarem a lluitar comença amb la il·lustració de la portada del primer Lluita, de l’agost de 1969, i acaba amb una reproducció d’un mural antipatriarcal de Maulets a Argentona, de juny d’aquest mateix any. Personalment, però, vull ressaltar una imatge, la de les fotografies dels nostre presos a l’acte polític de l’Onze de setembre del 2003. Una de les instantànies més conegudes de les mobilitzacions independentistes dels últims anys i que, al mateix temps, també va contribuir a la difusió del treball antirepressiu desenvolupat per Rescat des del 2001.

Presentacions amb l’autor

A Barcelona: divendres 23 a les 19.30 a l’Ítaca (carrer Pallars 230 -Poble Nou-).

A Vilafranca del Penedès: dissabte 24 a les 19h a l’Ateneu X.

Anuncis

2 Respostes to “Presentació del llibre: Tornarem a Lluitar”

  1. Punts de venda del llibre: Tornarem a vèncer « Rescat, col.lectiu de suport a presos i preses polítiques catalanes. Says:

    […] Com ja vam explicar, s’ha editat el llibre “Tornarem a Vèncer”, els beneficis del qual van íntegrament destinats a Rescat. […]

  2. Crònica de l’aniversari de Rescat « Rescat, col.lectiu de suport a presos i preses polítiques catalanes. Says:

    […] la penjada de l’exposició del llibre Tornarem a lluitar mentre s’acabava de parar taula, la gent anava arribant i, el més important, es cuinava la […]

Els comentaris estan tancats.


%d bloggers like this: