Comunicat del Grup de Suport als presos de l’Horta per la Marxa de Torxes

Marxa de torxes a València Per Nadal, cap persona presa!

Un altre Nadal arriba als Països Catalans de la mà del consumisme i la falsa felicitat, mentre les nostres presons estan plenes de gom a gom per culpa de les injustícies del sistema i de la creixent repressió de l’Estat.

En aquesta època de l’any, quan la televisió ens assetja amb els milers de possibilitats per gastar-nos els minsos estalvis, quan els nostres carrers s’enlluernen amb llums de tots els colors, quan els discursos sobre la felicitat en l’entorn la família tradicional es repeteixen fins la sacietat, no podem oblidar la situació de les persones empresonades a les quals la societat dóna constantment l’esquena, però de manera especialment hipòcrita i cruel, pel Nadal.

És per això que volem fer un recordatori per a totes elles, i, en especial, per a les persones empresonades per motius polítics, com són Laura Riera i Diego Sànchez. Ambdós viuran per segon any consecutiu el Nadal al Centre Penitenciari de Picassent sense tenir reconegut el seu status de presos polítics, sense poder fer valer els drets que el propi sistema els atorga.

La presó, malgrat les proclames teòriques oficials, és una eficaç eina per silenciar els moviments socials organitzats que lluiten pels drets dels pobles, les classes i els gèneres oprimits, actuant sobre alguns dels seus integrants, generalment els més actius i compromesos. Així, hem de ser conscients que a l’igual que hui parlem de Diego i Laura, demà podríem parlar de qualsevol de nosaltres.

És per això que la solidaritat és necessària des de fora dels murs i és per això perquè exigim que per Nadal –i durant tot l’any– cap persona presa.

El Grup de Suport als Presos de l’Horta us convoca als següents actes:

Dijous 21 de desembre: presentació del Grup de Suport als Presos de l’Horta, inauguració de l’exposició fotogràfica sobre la marxa de l’any passat a Picassent i projecció del vídeo de la mateixa marxa. A les 19h, a la llibreria Sahiri.

Divendres 22 de desembre: marxa de torxes en solidaritat amb els presos. A les 20:30h a la plaça del Tossal.

Més informació i adhesions:
presoshorta (at) gmail.com

Anuncis

%d bloggers like this: