Zigor Larredonda en vaga de fam

Els volem vius i els volem a casa

En els darrers mesos, està en boca de la classe politica estatal, la resolució del conflicte polític d’Euskal Herria. Un conflicte que manté actualment a centenars de persones empresonades, allunyades de les seves llars, en unes condicións humanitàries de democràcia de fireta, i en molts casos fins i tot en contra de la seva pròpia llei.
El passat dia 18 de Setembre, en Zigor Larredonda, veí de Terrassa, iniciava una vaga de fam conjuntament amb dos altres companys presos del col·lectiu de presos politics bascos (EPPK), en solidaritat amb el també pres politic basc, Iñaki de Juana Chaos, que ja en data 7 d’Agost va iniciar una vaga de fam indefinida.
Què pot portar a una persona a fer una vaga de fam indefinida? La certesa de saber que si no respons a una agressió com la que està patint, el seu futur passa per una cadena perpetua encoberta.
Iñaki de Juana Chaos va complir els 18 anys de presó el 25 d’octubre de 2004. Tres dies abans del compliment de la condemna, la sala primera de l’Audiència Nacional, amb el jutge Gómez Bermúdez al capdavant, l’hi imputava un nou auto amb petició fiscal de 96 anys de presó, per un pressumpte delicte de pertinença a banda armada i amenaces terroristes, basant-se en dos articles d’opinió publicats a Gara.
Davant d’aquesta situació, davant la manca de garanties democràtiques, davant la negació de les seves pròpies lleis, davant la possibilitat d’imposar de facto cadenes perpètues, davant la vida d’Iñaki i la solidaritat de la resta de presos i preses, des de Rescat convoquem:
-29 i 30 de setembre. Jornada de lluita (accions, concentracions, encartellades…)
-Dijous 28 i tots els següents dijous mentre els presos i preses estiguin en vaga de fam, concentracions a les 20h davant els Ajuntaments dels pobles.
Manifestació: diumenge 8 d’octubre a les 12 del migdia a la plaça Universitat de Barcelona per fer arribar fins a la Delegació del Govern Espanyol al Principat el nostre clam unànim:

ELS VOLEM VIUS I ELS VOLEM A CASA!
Pel reconeixement de l’estatus politic, el reagrupament i l’amnistia

SOLIDARITAT PRESOS POLÍTICS EN VAGA DE FAM
RESCAT. Setembre 2006

Anuncis

%d bloggers like this: